Vernissage in het Woonzorgcentrum Hof van Egmont
                 
Vandaag vond in het woonzorgcentrum Hof van Egmont de feestelijke opening van een kunsttentoonstelling plaats. Tot en met 8 december worden hier kunstwerken getoond van de bewoners en andere deelnemers, namelijk 6e jaars GO Shil-leerlingen. Twee maanden lang proefden bewoners van kunst dankzij de vele activiteiten in het woonzorgcentrum. Naast het meewerken aan het ‘Guernica’ project met leerlingen was men creatief bezig door te schilderen of te beeldhouwen. De kunstgalerij is vrij toegankelijk voor iedereen.

Dit twee maanden durende ‘kunst@home’ project had als doel een zinvolle dagbesteding aan te bieden en de bewoners hun talenten te laten tonen. Op elke afdeling was er de  mogelijkheid om deel te nemen aan kleine kunstprojecten die door het zorgteam aangeboden werden. Wekelijks kon men creatief bezig zijn met zijdeschilderen, schilderen op doek of beeldhouwen. Ook de workshops bloemschikken of cupcakes maken, werd door vele bewoners gevolgd.

De bewoners deden onder andere mee aan een project waarbij hun ervaringen uit de Tweede Wereldoorlog werden omgezet in kunstwerken door zestig 6e jaars GO Shil-leerlingen. Met de verhalen van de bewoners maakten de leerlingen hun eigen A3 versie van “Guernica”. Het schilderij van Picasso. De gedachte hierachter was om een interactie te creëren tussen kinderen van nu en kinderen van toen in tijden van oorlog. Tijdens deze opening waren alle deelnemers van de kunstwerken, familie en geïnteresseerden aanwezig.

“We moeten onze ouderen uit hun schulp blijven halen door hen creatief te laten bezig zijn. Zo wordt de kans op isolatie kleiner en tonen we aan dat hun talenten ook belangrijk zijn. We streven naar meer van deze activiteiten in onze woonzorgcentra.” zegt schepen Koen Anciaux, voorzitter van het Sociaal Huis.

Zowel de creaties van de leerlingen als de andere creaties van bewoners worden tentoongesteld in de kunstgalerij van het Hof van Egmont (Hendrik Speecqvest 5). Deze blijft tot en met 8 december vrij toegankelijk voor iedereen.