Sociaal Huis blijft investeren in rolstoelvriendelijke voertuigen


Het Hof van Egmont heeft er een nieuw vervoermiddel bij. Het gaat om de Renault Master Combi met vijf uitneembare zetels en extra verwarming achterin de auto. Vandaag werd de sleutel overhandigd door Davy Janssens, verantwoordelijke verkoop bij het bedrijf Autopartners Mechelen (Hanswijk), aan Koen Anciaux, de voorzitter van het Sociaal Huis. Vanaf nu bieden de dagverzorgingscentra met deze rolstoelvriendelijke bus nog meer reiscomfort aan hun bewoners.

De nieuwe bus zal gebruikt worden door de dagverzorgingscentra Hanswijk en Hof van Egmont. Deze is aangepast voor het vervoer van rolstoelen, dit wil zeggen dat er twee rolwagens en nog een aantal andere personen in één toer vervoerd kunnen worden. De bus heeft een flexibele indeling, waardoor de seniorenbegeleiders een verschillend aantal personen of rolwagens kunnen vervoeren. Hierdoor kunnen we vlotter op uitstap en geraken de bezoekers op een efficiënte manier van en naar het dagverzorgingscentrum. Er zullen ook meer cliënten een beroep kunnen doen op het vervoer van de dagverzorgingscentra. Met de aankoop van deze omgebouwde bus wordt er meer reiscomfort geboden aan cliënten. Deze Renault Master Combi kost ná verbouwing 49.500 euro inclusief BTW. 

“Het Sociaal Huis zal blijven investeren in deze omgebouwde comfortabele bussen, gezien de comfort en tijdswinst die het oplevert. Het vergemakkelijkt niet alleen het leven van de medewerkers, maar ook van de bewoners,” zegt schepen Koen Anciaux, voorzitter van het Sociaal Huis.