Nieuw bestuur open VLD arrondissement Mechelen
Koen Anciaux blijft Regiovoorzitter

Open VLD koos een nieuw regiobestuur. Koen Anciaux voert het Regiobestuur aan.
Het regiobestuur bestaat uit 34 leden die afgevaardigd zijn vanuit de 13 afdelingen in het arrondissement Mechelen. De afdelingsvoorzitters en bovenlokale mandatarissen maken automatisch deel uit van het regiobestuur.

Regiobestuur neemt vooral initiatieven i.v.m. thema's met een bovengemeentelijk belang. In aanloop naar de verkiezingen organiseert de regio bijvoorbeeld opleidingen en interessante discussieavonden om kandidaten en mandatarissen optimaal te informeren en begeleiden.

Het is de ambitie van voorzitter Koen Anciaux om in alle 13 gemeenten van het arrondissement op een zichtbare wijze als Open VLD (of met een kartellijst) aan de volgende gemeenteraadsverkiezingen deel te nemen. “Met onze liberale visie kunnen wij een meerwaarde betekenen voor iedere gemeente”, zegt voorzitter Koen Anciaux.

Het dagelijks bestuur is naast voorzitter Koen Anciaux (schepen en voorzitter Sociaal Huis) samengesteld uit ondervoorzitter Veerle Onsea, verpleegkundige en bestuurslid Open VLD Heist-op-den-Berg. De secretaris is Marc Thomaere, tevens voorzitter Open VLD Sint-Katelijne-Waver. Peter Gysbrechts, de burgemeester van Putte bekleedt de functie van penningmeester en Bob Lams blijft regio ledencoördinator.