Mechelen lanceert nieuwe UiTPAS

Op 18 september, tijdens UiT zonder uitlaat, lanceert stad Mechelen de nieuwe UiTPAS. Met deze vrijetijdspas kan iedereen punten sparen bij meer dan
30 culturele en sportieve spelers in de stad. Die punten kan je omruilen voor een heleboel voordelen. Mensen in armoede krijgen een UiTPAS met kansentarief die automatisch kortingen geeft. Op deze manier wordt vrije tijd op een laagdrempelige manier toegankelijk voor iedereen.

Hoe meer punten, hoe groter je voordeel

Na Aalst, Gent, Kortrijk, Oostende, Brussel en Turnhout lanceert Mechelen nu ook de nieuwe UiTPAS. Dat is een klantenkaart voor sport-, cultuur- en andere vrijetijdsactiviteiten op ontzettend veel locaties in en rond Mechelen. Elke keer je deelneemt aan een van de activiteiten, spaar je via je UiTPAS punten. Dat doe je door je UiTPAS tegen de daarvoor bedoelde UiTPAS-zuil te houden of ermee langs de kassa te passeren. Je gespaarde punten kan je omruilen voor een heleboel voordelen. Een gratis zwembeurt, een bezoek aan de Sint-Romboutstoren, een hapje en een drankje, stevige kortingen op tickets of toegangsprijzen, leuke gadgets en af en toe heel exclusieve verrassingen.

Welkomstvoordelen

Iedereen kan zichzelf een UiTPAS aanschaffen, dus ook de inwoners uit randgemeenten en zelfs ver daarbuiten. De UiTPAS kost eenmalig 5 euro (basistarief) of 3 euro (-18jaar). Daarna kan je er onbeperkt punten mee sparen, en die punten weer omruilen voor voordelen. Wie zichzelf een UiTPAS aanschaft, wordt meteen getrakteerd op allerlei welkomstvoordelen, zoals een gratis schaatsbeurt in het gloednieuwe Ice Skating Center Mechelen, 2 euro korting bij het Filmhuis, een stadswandeling met Vormingplus, een drankje bij theater M, NONA of een magnetische bladwijzer bij de bib, enz. Samen zijn die welkomstvoordelen al een pak meer waard zijn dan de aankoopprijs. Zo betaalt de UiTPAS zichzelf dubbel en dik terug.

Door zelf een online profiel aan te maken op www.uitinmechelen.be/uitpas, heb je altijd
een overzicht van je activiteiten, puntensaldo en bijhorende voordelen.


UiTPAS met kansentarief

Tot voor kort was de UiTPAS een kaart waarmee Mechelaars die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming, korting kregen op vrijetijdsactiviteiten. Voortaan is de UiTPAS dus een vrijetijdspas voor iedereen, met nog steeds een sterk sociaal tarief voor zij die daar recht op hebben. Daar waar personen met de algemene UiTPAS de gewone basisprijs betalen, krijgen personen in armoede met hun UiTPAS met kansentarief automatisch een sociaal tarief toegekend. Zo zal de houder doorgaans slechts 20 % van de prijs betalen. Bovendien krijgen deze Mechelaars hun UiTPAS met kansentarief - die er net hetzelfde uitziet als alle andere UiTPAS’en - gratis. In tegenstelling tot de algemene UiTPAS moet deze wel elk jaar verlengd worden.

Op deze manier wordt vrije tijd op een laagdrempelige manier voor iedereen toegankelijk. Er werd bewust voor gekozen om de oude UiTPAS te integreren in de nieuwe. Zo wordt stigmatisering weggewerkt en bevorderen we de deelname aan sport, cultuur en vrije tijd in onze stad met bijzondere aandacht voor kwetsbare doelgroepen. De UiTPAS met kansentarief zal niet enkel bij UiT in Mechelen, maar ook bij het Sociaal Huis verkocht worden. Tot slot kan je met de UiTPAS met kansentarief in het sociaal restaurant De Refuge terecht voor een goedkope maaltijd.

Koop je UiTPAS op UiT zonder uitlaat en neem drie punten voorsprong

Naast actieve verkoop bij UiT in Mechelen en bij het Sociaal Huis (enkel UiTPAS met kansentarief), wil de stad de nieuwe UiTPAS ook naar de mensen toe brengen. De UiTPASmobiel zal de komende twee maanden on tour gaan en overal opduiken: bij de verschillende partners, maar ook bij sociale organisaties om de drempel zo veel mogelijk te verlagen.

De eerste halte van de UiTPASmobiel wordt UiT zonder uitlaat, nu zondag 18 september. Je kan er dan eentje kopen aan de stand op de Grote Markt, of bij UiT in Mechelen. Vroege vogels winnen nog extra voordelen: wie z’n UiTPAS al koopt tijdens UiT zonder uitlaat, kan meteen aan sneltempo drie punten sparen.
Deze partners doen al mee:
Academie voor Beeldende Kunsten Mechelen - ARSENAAL / LAZARUS - Beeldsmederij DE MAAN - Cultuurcentrum Mechelen - De Nekker (zwembad Nekkerpool en binnenspeeltuin Nekki) - De Peoene - Festival Van Vlaanderen (Mechelen) - Filmhuis Mechelen - H30 - Ice Skating Center Mechelen - Ik Dien – Jazzzolder - Kazerne Dossin – Multimove – NONA - Project Wolf - Rederij Malinska - Rust Roest - Sint-Romboutstoren - Soirée Lamot – Speelgoedmuseum – Sportimonium - Sport Na School - Sport Overdag - Stedelijk Conservatorium Mechelen - Stedelijk Museum Hof van Busleyden - Stedelijke Openbare Bibliotheek Mechelen - Stedelijk Zwembad – Technopolis - Theater De Moedertaal - theater M - UiT in Mechelen – Vakantiezapper - Vormingplus Regio Mechelen

Partners of organisaties die nog willen aansluiten of meer info wensen, kunnen contact opnemen via uitpas@mechelen.be of 015 29 76 64.

Praktisch

Tarieven UiTPAS:

  • Basisprijs: € 5
  • Kinderen en jongeren tot 18 jaar: € 3 
  • Heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming? Dan krijg je een gratis UiTPAS met kansentarief.
De UiTPAS is onbeperkt geldig

Hier kan je je UiTPAS verkrijgen:

  • UiTPAS & UiTPAS met kansentarief
UiT in Mechelen
Hallestraat 2-4-6
2800 Mechelen
> identiteitskaart meenemen

  • UiTPAS met kansentarief
    Sociaal Huis Mechelen
Lange Schipstraat 27
2800 Mechelen
> identiteitskaart + recent kleefbriefje van de mutualiteit meenemen

Registreer je online: Maak je online profiel aan op www.uitinmechelen.be/uitpas.
Daar krijg je een overzicht van je activiteiten, puntensaldo en bijhorende voordelen.