Den Abeel bedankt zijn vrijwilligers

In het kader van de Week van de Vrijwilliger (4 t/m 12 maart) organiseerde het wijk- en lokaal dienstencentrum Den Abeel een ontbijt voor zijn vrijwilligers en buurtbewoners. Het thema van dit jaar is "vrijwilligers versterken je buurt".

Het thema van de Week is in 2017: "vrijwilligers versterken je buurt". Want vrijwilligers betekenen heel veel voor de lokale gemeenschap. De kracht van vrijwilligerswerk in de buurt valt niet te onderschatten. Het lokaal wijk- en lokaal dienstencentrum Den Abeel telt 50 vrijwilligers. Dagelijks helpen vrijwilligers in Den Abeel met clubwerking, maaltijden verdeling en bediening van de bar. Speciaal voor deze mensen organiseerde Den Abeel een gezellig ontbijt met vrijwilligers en buurtbewoners van verschillende achtergronden.   

Tien jongeren van PROFO vzw zorgden voor de versiering en een zelfgemaakte tortilla. PROFO vzw verzorgt over heel Vlaanderen tal van trajecten voor jongeren uit het systeem 'leren en werken'. Op die manier wordt jongeren de kans gegeven zichzelf later een plek binnen het reguliere arbeidscircuit te verzekeren. Naast een Hollands ontbijt was er ook een typisch Marokkaans ontbijt verzorgd door een groep vrouwen die Nederlandse lessen volgen in Den Abeel. Na het ontbijt stond er een bezoek aan Kazerne Dossin op het programma als cultureel uitje. Geïnteresseerden in vrijwilligerswerk in de buurt  kunnen altijd terecht bij www.sociaalhuismechelen.be en www.vrijwilligerswerk.be.

“Deze mensen doen afwisselend werk en zijn flexibel inzetbaar. Zonder hen zou het moeilijker zijn om het dienstencentrum vlot draaiend te houden. Zo een ontbijt is een leuke manier om hen te prijzen. Ook krijgen alle aanwezige vrijwilligers een bedankje mee.” zegt schepen Koen Anciaux, voorzitter van het Sociaal Huis.